Избрани Новини

Омбудсманът на Кюстендил Васил Иванов започва прием на граждани

Офисът е извън сградата на общинската администрация и няма камери, за да не се притесняват гражданите

Общественият посредник ще започне да приема граждани от 28 ноември. Това каза Васил Иванов, избран за омбудсман за Община Кюстендил,предаде БНР. От днес той има офис, в който ще приема граждани. Офисът е извън сградата на общинската администрация и няма никакви камери, за да не се притесняват гражданите, каза Иванов.

Работното време на общественият посредник ще бъде от понеделник до петък. Иванов посочи, че няма да приема анонимни жалби и такива, които се отнасят до неразрешени спорове от периоди от преди три години.

 Пред журналисти Иванов посочи, че се надява следващото Народно събрание да разгледа предложението за създаване на закон за местните обществени посредници. Той допълни, че предстои заседание на Националното сдружение на местните обществени посредници в България, по време на което ще бъде приета декларация, с която да се иска от следващия Парламент внесеният законопроект за създаване на закон за дейността на местните обществени посредници да бъде приоритетен за депутатите. 

"До момента има практика, че всяка една община с избран обществен посредник гласува свой правилник за дейността му, а това води до разминаване в правилниците на отделните общини. Новият законопроект цели да уточни максимално фигурата на обществения посредник", посочи Васил Иванов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)