Избрани Новини

Разлог се готви за Коледа

Днес стартират Коледно-новогодишните мероприятия

Традиционното запалване на светлините на елхата и тази година ще бъде съпроводено от много веселия и изненади. Днес от 17.30 ч. ще започне тържеството, което ще даде старт на Коледно-новогодишните мероприятия в община Разлог. На сцената на централния площад ще бъде представена премиерата на Общински куклен театър-Благоевград “Коледно приключение", след което ще бъдат запалени светлините на новогодишната елха, а тържеството ще завърши с празнична заря.
И тази година Община Разлог предлага възможност Дядо Коледа да посети домовете на най-малките жители на града чрез инициативата „Дядо Коледа по домовете“. Записването е до 20 декември в стая № 102.
Традициите и обичаите на 1 януари да се гонят злите сили събира хиляди хора на площада в Разлог. Новогодишният кукерски карнавал започва на 1.01.2017 г., от 11.00 ч. на централния площад в Разлог.
На 14.01.2017 г. ще се проведе Международният кукерски карнавал „Старчевата“. На него ще вземат участие десетки групи от страната и чужбина, които ще представят своите традиции по гонене на зли духове и обичаи за здраве и благополучие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов