Избрани Новини

Втора вечер на "Секс по английски"

Благоевград Лайф

25-11-2016, 10:00

Снимка:

ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Вампир" покори Скопие

Нощ на театрите в Благоевград (видео)

"Секс по английски" е поредната премиера на благоевградския театър

Режисьорът Костадин Бандутов има нови идеи и предложения за 2017 година

Днес от 19:00ч. Драматичен театър „Н. Вапцаров”- Благоевград е второто премиерно представление на пиесата „Секс по английски” по Рей Галтън и Джон Антробс. Това е английска комедия, чието оригинално заглавие е „Кой ми сви панталоните”.

Една безумна нощ, кражба, необичайни ситуации, типичен англосаксонски хумор. Новото заглавие в афиша на театъра разказва за тайната любовна авантюра на Едуард (Александър Митев) – женен шеф на голяма фирма, и Вирджиния (Аделина Томова) – негова секретарка и любовница.

Сценичният вариант и постановката са дело на Костадин Бандутов, сценографията на Георги Славков.

За Blagoevgrad.utre.bg режисьорът на спектакъла Костадин Бандутов сподели: "Искрено се надявам българската публика да разбере английския хумор. Това е едно практическо занимание по секс - ако разбирате шегата ми, ще оцените и пиесата! Всъщност пиесата е за тези хора, които не са успели да си платят данъците, да си изчистят задълженията за ток и вода, пътни такси, да си купят винетки и като ги обучим от сцената, ще ги пуснем да си ходят и ще им вземем данъците! Шегичка.. Това е една безобидна комедия, обаче третираща и проблеми като вярност, изневяра, трайност на чуства, тези формални бракове, в които не се знае материалните интереси или емоциите са на преден план. Така че както и да се смеят хората, ще има и над какво да се замислят.

Ролите се играят от млад екип заедно с един от доайените в благоевградския театър - Жанет Керанова, която всъщност е моторът, двигателят на цялата интрига в пиесата Тя има нетипично чуство за хумор и това много ми допада. Другите са млади хора, за Аделина е дебют. Тя е от стар театрален благоевградски род - пра-правнучка е на Георги Бръчков, един от основателите на благоевградския театър преди много, много години.

На въпроса за връзката му с благоевградския театър режисьорът отговори: "Това е някакъв сантимент. След почти 30 години, в които отсъствах от Благоевград, аз в различни периоди спорадично се прибирам тук, за да се заредя с духа на любимия си роден град, да се срещна с приятели, колеги, а и да помогна на театъра с 3 спектакъла, както бях обещал и ето - това е третият спектакъл, който правя, за да помогна за финансовото сабилизиране на театъра."

На въпроса ще продължи ли работата си в ДТ "Н.Вапцаров" и през слдващата година, Костадин Бандутов сподели, че оттук заминава и веднага започва работа в Добричкия театър. Преди да дойде в Благоевград, е завършил един спектакъл във Варненския театър. Има и ангажимент към театъра в Разград. Програмата му е изключително натоварена, но ако след новогодишните празници ръководството на благоевградския театър отново го покани, с удоволствие ще дойде отново в родния си град и любимия театър. Още отсега има нови идеи и интересни предложения.

           



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов