Избрани Новини

Скъпи гости посрещна Православният център в Благоевград

Животът

25-11-2016, 10:00

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Младежи от Защитено жилище изработиха красиви предмети

Вчера скъпи гости в Православния информационен център в Благоевград бяха младежите от Защитеното жилище за млади хора с умствени усложнения в областния град. Придружени от социалния работник Невена Лумпарова, те бяха сърдечно приети от Мирела Кючукова и Петър Петров, работещи в центъра. Младите хора с радост започнаха да  изработват красиви коледни подаръци –малки камъчета със залепени ня тях изображения на светци и храмове.  Гостите бяха щастливи, че по този начин и те ще се включат в коледния базар.

Тук бяха и малките журналисти от Православния клуб по журналистика "Кандилце"към центъра. Те веднага направиха интервюта с младежите, като ги  разпитаха за любимите неща, които обичат да правят, любимите им песни, любимите им празници. На последния въпрос почти всички казаха: „Коледа!“ А на следващия въпрос защо толкова им харесва този празник, вкупом отговориха: „Има подаръци!“

Както се пее във веселата детска песничка – „Подаръци ще има за всички от сърце!“ Но преди това домакините почерпиха гостите – и интервюираните, и малките журналисти с вкусен сладкиш  и плодов сок и си обещаха отново да се срещнат и да бъдат заедно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов