Избрани Новини

Топъл обяд за 60 бедни симитличани

Община Симитли сключи договор за безвъзмездна финансова помощ за "Осигуряване на топъл обяд в община Симитли-2016”

Община Симитли сключи договор за безвъзмездна финансова помощ за „Осигуряване на топъл обяд в община Симитли-2016” по „Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане” от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, съобщиха от пресцентъра на общината. Между Агенцията за социално подпомагане и Община Симитли беше сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по „Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане” от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, Операция тип 3: 2014BG05FMOP001-03.01 „ОСИГУРЯВАНЕ НА ТОПЪЛ ОБЯД". 
Общата стойност на Договора е 15 635,40 лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица/ФЕПНЛ/.
Основната дейност по договора е осигуряване на топъл обяд, включващ предоставяне на супа, основно ястие и хляб, всеки работен ден от 01.12.2016 г. до 30.04.2017 г. за 60 лица на територията на общината. Стойността на един храноден за едно лице от целевата група се определя в размер на 2.30 лв. на лице за ден. Съгласно изискванията на програмата по време на изпълнение на договора се предлагат и реализират и съпътстващи мерки, изразяващи се в консултиране и съдействие за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на общината, включително и такива, финансирани по ОП РЧР 2014-2020 г. , ползване на административни общински услуги за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги.
Основна целева група по процедурата са: Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане” ; Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност;  Скитащи и бездомни деца и лица;  Лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на  § 1., т. 17 от Допълнителни разпоредби от Закона за убежището и бежанците


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов