Избрани Новини

Назначиха комплексна проверка на ловно стопанство Дикчан

Съвместно с НАП ще бъде направена и данъчна проверка на фирмата

Комплексна проверка на ловно стопанство Дикчан ще направят от Югозападното държавно горско предприятие, съобщи директорът му Дамян Дамянов, цитиран от БНТ. Екип на телевизията откри и един камион дървесина от смърч, незаконно съхранявана в дома на бившия кмет на село Плетена и служител на горското Румен Арнаудов.

Случаят Дикчан излиза от коловоза на поредната заловена бракониерска сеч. Най-вече с това, че незаконно отсечените 71 бели бора са транспортирани законно с превозни билети. Затова в рамките на комплексната проверка ще бъдат изискани GPS данните на камионите. Още не е уточнено наказанието на горския стражар, допуснал злоупотребата. Но ако той има и други нарушения, лицензът му за горски може да бъде отнет.

Инж. Дамян Дамянов - директор на Югозападно държавно предприятие: "Там освен, че имаме незаконно отсечени дървета, нещата отиват към някакъв икономически интерес на самия горски, според мене. Нашите служители, те не че не са забелязали, те са знаели и за тях е по-удобно тези неща да бъдат прикрити, което за съжаление се случва не само там".

Съвместно с НАП ще бъде направена и данъчна проверка на фирмата, която по думите на бившия кмет на село Плетена е докарала дърва от смърч в двора му. GPS данните на нейния камион също ще бъдат изискани. Заради нарушенията директорът на стопанство Дикчан Пламен Поюков ще бъде санкциониран отново, този път с две заплати.

Инж. Дамян Дамянов - директор на Югозападно държавно предприятие: "Ще изискаме писмени обяснения от директора на ловното стопанство и още от понеделник ще извършим комплексна проверка на дейността на ловното, тъй като през последните 5-6 месеца имаме поредица от сигнали за допуснати нарушения".

Сред установените нарушения от пролетта са допускане на кражба на служебно гориво, незаконна сеч и неупражнен контрол.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов