Избрани Новини

Поредният напълно завършен саниран блок беше открит в Кюстендил

В момента за Кюстендил и Дупница има сключени 38 договора

"Програмата за саниране на многофамилните жилищни сгради доказа своята ефективнос", това заяви областният управител на област Кюстендил Виктор Янев по време на тържествено откриване на жилищен блок, намиращ се на ул. „Александър Димитров“ № 27 в Кюстендил, по който приключиха ремонтните дейности във връзка с програмата за саниране. Заедно с областния управител лентата преряза и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

Отец Венци Шияков отправи молитва за благоденствие на всички живущи в блока, а областният управител от своя страна плисна менче с вода.

„178 сдружения на собствениците има регистрирани на територията на Кюстендилска област“, това обяви Виктор Янев след церемонията.

„В момента за Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради се чака да се приеме националният бюджет. Надяваме се тя да продължи. Вижда се, че тя е единствено и само за хората и е доказала своята ефективност. Най-много санирани блокове в областта са в Кюстендил. В момента за Кюстендил и Дупница има сключени 38 договора. До приемането на бюджет 2017 няма да се сключват нови договори", допълни областният управител Виктор Янев.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)