Избрани Новини

В кампанията против Банско освен швейцарци, еколозите включиха и немска телевизия

Мисия Банско

26-11-2016, 20:43

Снимка:

Коалиция “За да останат хора в България"

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Швейцарското WWF подема кампания против Банско

Обсъдиха развитието на планинския туризъм в Разлог

Конгресът на световните цивилизации и модерния туризъм води едно от лицата на CNN у нас

Спортни легенди с отворено писмо до Бойко Борисов: Шепа псевдоеколози водят война срещу българския спорт

За Банско, или какво твърдят еколози и концесионер

Любо Ганев: Измислени еколози убиват спорта

Марк Жирардели: Псевдоеколозите блокират развитието на България

Жълтопаважните еколози срещу ловците

Паметник на алпиниста Николай Проев-Пройката бе открит в Банско

Кметът на Банско Икономов сподели добри практики в туризма

Община Банско гарантира спокоен старт на зимния сезон

Георги Икономов: Банско не е чист курорт като Боровец и Пампорово

Кметът на Банско с приз за най-значим принос за развитието на туризма за 2016 г.

Банско устрои грандиозно посрещане на звездите на Банскофилмфест

Владимир Каролев: Шепа „еколози“ експлоатират бедственото положение в Банско

5 милиона франка получили псевдоеколозите

Лиляна Павлова: Еколози лобисти протестират срещу АМ „Струма“

WWF има офшорни клонове в още четири зони

И „зеленото” WWF с офшорен офис в Панама

За двете лица на пандата или иначе казано WWF

Екип на ARD, придружаван от "еколозите" Тома Белев и Александър Дунчев от швейцарската офшорка WWF, заснел тенденциозен репортаж

Само няколко дни, след като Банско спечели приза "Европейски град на спорта-2017" и курортът влезе във топ 25 на Световните ски дестинации, отново започна поредната серия провокации срещу него. Този път, освен нашите зелени и швейцарските частни фондации, се включи и немската държавна телевизия ARD, алармира в съобщение до медиите Ангел Николов от Коалиция “За да останат хора в България".

Ето и пълния текст на съобщението:

Днес в ски зона Банско се е появил екип на телевизията, придружен от "еколозите" Тома Белев и Александър Дунчев от швейцарската офшорка WWF. След като години наред безуспешно се опитват да дискредитират Банско, и курортът след всеки изминат сезон става все по-посещаем и известен, сега са решили да използват чужда телевизия срещу него. Местните хора, които са били интервюирани, са изключително възмутени от тенденциозните въпроси на немските журналисти.

Основен акцент в репортажа е бил защо се правят възстановителни дейности по ски пътя, който беше разрушен от наводненията. Стихията отнесе и няколко моста, затрупа и затлачи реката с хиляди тонове камъни и дървета. В момента целият град, община, хотелиери, местното население и концесионерът бързат да се справят със щетите от бедствието по ски пътя и той да бъде отворен за началото на ски сезона и празниците. В помощта се включиха държавните и общински институции, включително и Министерството на околната среда и водите, които изключително оперативно и бързо дадоха всички необходими разрешения за извършване на възстановителните дейности. 

След като цялото българско общество разбра какво представляват еколозите у нас, и че не се интересуват от нищо друго освен от пари, сега се опитват да привлекат съмишленици от други държави, заедно с които да работят срещу България и българския туризъм. В случая е учудваща и позицията на немската телевизия. Дали така охотно правят репортажи срещу техните най-известни ски курорти. Изумителен е и фактът, че държава, в която има хиляди лифтове, влекове и писти, се огледа в нашите зимни курорти, където има не повече от 30-40 лифта и 150-200 километра писти. Сигурно завидяха, че и английски и руски туристи вече освен летните ни дестинации, предпочитат и зимните.  

Вместо да се ровят из Банско, дали не е по-добре от тази немска държавна телевизия ARD да отидат на границата с Турция, за да видят как ни заливат тълпи мигранти. Защо не снимат бунтовете в Харманли, породени от сбърканата политика на канцлера им Ангела Меркел. Вместо това, заедно с българските зелени родоотстъпници, правят тенденциозни репортажи срещу едно от малкото места, с които сме известни и се гордеем пред целия свят. Ако немците толкова са се загрижили за опазването на българската природа, да вземат да направят сравнението, че в Германия зоните Натура са едва 8%, и то по-голямата им част в Балтийско море, докато у нас са цели 35% от страната.

Че подготвеният материал от телевизия ARD е преднамерен, целящ злепоставянето на България, българските институции и Банско говори фактът, че немските журналисти са отказали да снимат всички хора, които са изразявали позитивно мнение.

Този телевизионен материал ще бъде използван за нова серия негативни кампании, насочени най-вече да бъде провалено приемането на Новия план за управление на Национален парк "Пирин", който ще даде възможност да бъде изградена дългоочакваната от всички любители на зимните спортове и туризъм втора кабина.

Настояваме Външно министерство, в лицето на Даниел Митов, да отправи нота и да извика на среща немския посланик у нас. На която той да отговори на въпроса, кое налага и защо немската държавна телевизия да прави компрометиращи филми срещу България и Банско.

Докога институциите в страната Президент, Министър председател и Парламент ще си затварят очите пред наглия системен рекет над цялото общество и бизнеса, налаган от няколко, финансирани от чужбина лица и неправителствени организации, пишат от Коалиция “За да останат хора в България".                                                                          



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)