Избрани Новини

Кукери от Симитли вдигнаха наздравици за традициите

Над 200 човека събраха на традиционния банкет

Кукерите от Първи квартал, втора група в Симитли, събраха приятели и гости на подобаващ кукерски банкет, информират от пресцентъра на общината. Над 200 човека събра ресторант „Пирин” за голямото благодаря на кукерската група. Групата е съставена предимно от млади хора, които пазят предаденото им от бащи и дядовци. Най-колоритните старци представят  на всеки първи януари и на всеки фестивал в Симитли младежката група. Ентусиазирани и запалени по кукерството, всяка година групата показва едни от най-красивите и големи кукерски костюми. Тази година групата  взе участие във филма „България в четири сезона“. Във филма зрителите ще могат да видят най-различни традиции и обичаи, свързани с България – кукери от Симитли и Широка Лъка, в която участваха и прекрасните кукери на Симитли. Братята Кристиян и Станислав Качулски, бащата Стоян  Стоянов и синът Кристиян Стоянов и най-малкият кукер, взел участие във филма - Александър Митов, пренесоха всички в продукцията в „Симитлия - древната земя на кукерите” и показаха какво могат симитличани.
Ръководителите на групата Красимир  Бачев, Красимир Йовков и братята Станислав и Кристиян Качулски са горди с постиженията си и вдигаха наздравици за здраве на всички кукери и гости. На празненството бе и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който се хвана на дълго хора заедно с приятелите на кукерството.
С много веселба кукерите си пожелаха да бъдат все такива родолюбци и никога да не забравят традициите, запазени с векове.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов