Избрани Новини

Благоевградският театър гостува в Симитли

Две представления ще изнесат артистите от ДТ "Никола Вапцаров"

Драматичен театър „Никола Вапцаров”- Благоевград гостува на община Симитли с две представления, съобщи за радио "Фокус" Таня Тасева, експерт „Връзки с обществеността“ към Община Симитли. Тя обясни, че първата постановка - мююзикълът „Бременските музиканти“, предназначена за деца, е била изиграна в 11.30 часа на сцената на читалище „Св.Климент Охридски“. "Театралното приключение е под режисурата на Костадин Бандутов, а сценографията и костюмите са на Георги Славков.
Историята е за магаре, куче, котка и петел, остарели и станали безполезни за стопаните си, които се опитват да се отърват от тях по най-лошия начин. Едно по едно животните бягат. Събират се случайно и решават да отидат в града, където ще станат музиканти и ще живеят свободно“, каза още Тасева.

От 18:00 часа, отново залата на Читалище „Св.Климент Охридски“, ще бъде изиграна премиерно -комедия за възрастни „Секс по английски” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград.

"Сценичният вариант и постановката на английската комедия, чието оригинално заглавие е "Кой ми сви панталоните", са дело на режисьора Костадин Бандутов, а сценографията е на Георги Славков. Една безумна нощ, кражба, необичайни ситуации, типичен англосаксонски хумор. Новото заглавие в афиша на театъра разказва за тайната любовна авантюра на Едуард (Александър Митев) – женен шеф на голяма фирма, и Вирджиния (Аделина Томова) – негова секретарка и любовница“, коментира Тасева. Тя подчерта, че представленията за цялата публика на Симитли са подарък от общинското ръководство и входът е абсолютно безплатен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов