Избрани Новини

Разлог избира строител-концесионер на спортен мегакомплекс

Модерното съоръжение ще е в местността Байова борика край града, разположено на площ от почти 103 декара

Община Разлог ще избира между двама инвеститори кой ще построи и ще стопанисва на концесия голям спортен комплекс, информира kmeta.bg. Кметът Красимир Герчев назначи комисия, която разгледа документите и излезе със становище, че всичко е изрядно. Предстои на 12 декември от 14,00 часа в сградата на кметството да се отворят предложенията на фирмите, за да станат ясни ценовите им оферти.

„Става въпрос за открита процедура по предоставяне на концесия за строителство с предмет „Проектиране, изграждане и експлоатация на „Спортен комплекс”. След избора на изпълнител следва одобрение от общинския съвет и подписване на договор, в който ще се заложат параметрите на концесионната такса, която ще дължи на общината съответното дружество”, каза Красимир Герчев.

Инвестицията, която бъдещият концесионер трябва да направи, е в размер на поне 24 млн. лв., а спортният комплекс трябва да бъде изграден до 5 години от подписването на договора за концесия. Според условията обектът не може да се отдава под наем, както и да се прехвърлят правата и задълженията на трети лица. Това може да стане само с изричното съгласие на Общинския съвет в Разлог. Концесията е за период от 35 години. Според градоначалника с изграждането на комплекса ще бъдат привлечени още повече туристи, отбори и спортни клубове.

Модерното съоръжение ще е в местността Байова борика край града, ще е разположено на площ от почти 103 декара. В плана за застрояване се предвижда изграждане на тренировъчни игрища за футбол, баскетбол, волейбол,тенис на корт, плувен басейн, стадион и други спортни обекти. Още през 2014 год. беше обсъден докладът за оценка на въздействието върху околната среда на това инвестиционно предложение. Тогава стана ясно, че в района не са установени защитени видове растения и животни, както и че районът не попада в защитени територии.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов