Избрани Новини

Бизнесът в Банско започва набиране на персонал от началото на декември

Мисия Банско

29-11-2016, 12:48

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Банско откриха паметник на алпиниста Николай Проев - Пройката (снимки)

Банско грейва празнично

Предлага заплати от 500 до 1000 лева

В Банско се очаква да започне масово назначаване на персонал в хотелите от 1 до 5 декември, каза за радио "Фокус" Станислава Поповска, директор на „Регионална служба по заетостта“ - Благоевград. Претенциите на повечето работодатели не са изцяло задоволени по отношение на хората, които кандидатстват за дадена позиция.

"Сега, особено на последната специализирана борса, която проведохме в сферата на туризма в края на месец октомври, след това в началото на месец ноември имахме един информационен ден в Банско, тоест Ден на работодателя, стана ясно, че работодателите заявяват малко по-завишени като критерии изисквания към търсещите работа и по-специално този персонал, който пряко обслужва клиентите. Изискванията към тях са по възможност да владеят по два чужди езика. В повечето случаи това е комбинация на английски с немски или английски с гръцки", каза още Поповска.

Тя добави, че по отношение на по-ниските позиции, като за камериери например, работодатели заявяват, че са готови сами да обучават обслужващия персонал. Поповска отбеляза, че основно заплатите, които работодателите заявяват, че предлагат, са от 500 до 1200 лева, като най-скъпо платени са готвачите и управители, мениджъри в хотелите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов