Избрани Новини

"Стари песни с дъх на младо вино" ще звучат в Благоевград

Песните в проекта са обработени и аранжирани от композиторите Валери Димчев и Петьо Кръстев

Чрез новия си мултимедиен проект "Стари песни с дъх на младо вино" Радио Благоевград дава нов живот на обичани и преминали през времето народни песни. Проектът включва цялостно продуциране на музикалните творби, като се започне от издирването на песенния материал, премине се през обработката и звукозаписната дейност в студио "ТраТраРе" на Радио Благоевград и се стигне до представянето на песните на сцена, в радио и телевизионния ефир, както и бъдещо издаване на албум на дигитален носител. 

Концертът "Стари песни с дъх на младо вино" е на 5 декември, от 18.00 часа, с вход свободен в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, ще бъде предаван пряко по музикалната телевизия "Родина", а след това песните ще намерят своите слушатели чрез ефира на Радиото на Югозапада.

Песните в проекта са обработени и аранжирани от композиторите Валери Димчев и Петьо Кръстев, специално за новите изпълнители, информират от медията. Певците са млади таланти - открития на Радио Благоевград в различни фестивали като "Малешево пее и танцува", "Пирин фолк", също и в различни издания на конкурса "Звезди в Радиото". Това са Соня Ковачка, Моника Христова, Лора Асенова, Мирослав Тросков, Кинче Вълчева, Снежана Карамфилкова,  Василиа Петрова, група "Банска младост". Съпроводът е поверен на също младежкия оркестър "Роял Бенд". 

"Стари песни с дъх на младо вино" дава нов живот на песни като "По друм оди ,мамо", "Дор три ми пушки пукная", "Зоро ле, зоро", "Добро льо, мари хубава" и много други красиви народни песни, издържали проверката на времето и стигащи до сърцето на всеки българин.

Целият процес по създаването на новата продукция, чрез която се съхранява традиционният музикален фолклор, е осъществен в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград с музикален продуцент Маргарит Русев.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов