Избрани Новини

Коледният фестивал в Благоевград започва утре

В програмата има мероприятия и за малки, и за големи

"Заедно по Коледа" е мотото на Коледния фестивал в Благоевград, който утре започва. На пресконференция днес заместник-кметът по хуманитарните дейности в Община Благоевград Христина Шопова представи събитията в коледната програма. Присъстваха и всички ръководители на културни институции в общината, които участват в коледната програма.

А тя е наистина богата, намислена с много обич и въображение.

Утре е запалването на коледните светлини, ще грейне и коледната елха, деца и възрастни ще посрещнат Дядо Коледа. Откъде и как ще пристигне в Благоевград, г-жа Шопова предпочете да запази в тайна, за да бъде изненадата пълна в утрешния ден.

Предвидени са традиционната работилница за деца на Дядо Коледа, много концерти с участието на деца от детските градини, на Камерна опера и ансамбъл "Пирин, театрални представления, ще звучи отново "Часът на приказния разказвач", ще има изложби, благотворителни базари, прожекция на късометражни филми на студентите от ЮЗУ "Н.Рилски", отново ще се правят рождественски хлебчета и ще се говори за хляба в православната традиция.

Много от проявите са благотворителни. Тази година Коледният фестивал събира средства, за да се помогне на малката Гери. И със сигурност ще се съберат необходимите средства, защото мотото на фестивала - "Заедно по Коледа" - доказва, че благоевградчани, както винаги, със съпричастие и добро сърце ще помогнат на малката Гери да се радва истински, по детски чисто и искрено, на Дядо Коледа и предстоящото тайнство Рождество Христово!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов