Избрани Новини

Броени часове до грейването на елхата в Благоевград

Дядо Коледа отново идва по атрактивен и нестандартен начин

Дядо Коледа отново идва по атрактивен и нестандартен начин в Благоевград днес. Тази вечер, от 18.30 часа кметът д-р Атанас Камбитов заедно с белобрадия старец ще запалят символично хилядите светлини на елхата на площад „Георги Измирлиев“ и градът ще грейне.

„Заедно по Коледа“ призовава Община Благоевград с мотото си тази година. Очакваното събитие започва с шествие, което ще тръгне в 18.15 часа от Съдебната палата, предвождано от детски духов оркестър, мажоретните състави на „Бижу“ и „Силвана денс“ и атракциони.  Празничното шествие  ще стигне до площад „Георги Измирлиев“, където на специално построена сцена жители и гости ще посрещнат водещия Герасим Герасимов- Геро. Децата на Благоевград ще зарадват присъстващите с познати и любими изпълнения до пристигането на самия Дядо Коледа. Как ще дойде той, благоевградчани ще разберат, ако дойдат на площад „Георги Измирлиев“.

Много изненади и празнични предизвикателства очакват публиката, а организаторите от Община Благоевград обещават и тази година да бъде запомнящо се. Със светването на града се поставя началото и на богатия от събития Коледен фестивал.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов