Избрани Новини

В Благоевград все още няма естествени елхи

Цените на живите коледни дръвчета ще са от 10 до 30 лева

На пазара в Благоевград все още не продават живи елхи. Магазините обаче са пълни с изкуствени коледни дръвчета, които през последните години са доста по-предпочитани. Цените им са от три лева за най-малките до над 100 лева за двуметровите изкуствени елхи, информира БНТ.

Иво Долев е единственият търговец на пазара в Благоевград, който продава коледни дръвчета - всичките обаче изкуствени. Разказа, че за три дни, откакто е тук, е продал само една елха. "Дали още не са се настроили хората, дано се настроят. Пък и много са си накупили изкуствени. Те изкуствените,  нали знаеш,  20-30 години може да са си без проблем. Те са си като нови."

Жена разказа, че от няколко години за Коледа украсява изкуствена елха, като купува само нови играчки. "За мен са по-удобни, стават всяка година, прибираш си я и после пак си я украсяваш."

От Югозападното държавно предприятие в Благоевград казаха,че хората, които искат да си купят живи елхички, ще трябва да почакат до следващата седмица. Ще бъдат осигурени над 500 дръвчета, които ще се продават пред сградата на горското стопанство в Благоевград и на открития градски пазар. И тази година половината от средствата, събрани от продажбите на живи елхи, ще бъдат дарени на деца, които страдат от аутизъм. Цените на живите коледни дръвчета ще са от 10 до 30 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)