Избрани Новини

Лалка Бенгюзова и "Ванга в народната памет“

Авторката представи книгите от документалната поредица за Ванга

В Синята зала на НЧ „Братство 1869” в Кюстендил бе проведена среща-разговор на Лалка Бенгюзова с читатели от Кюстендил на тема „Ванга”. Авторката представи пред кюстендилската публика книгите от документалната поредица „Ванга в народната памет”, която е сбор от реални и автентични разкази на различни хора, познавали Ванга приживе.
Срещата премина непринудено и емоционално, като авторката сподели своите спомени и преживявания от срещите си с необичайната дарба на пророчицата.
За читателите бе интересен и интригуващ разказът за Ванга и на поетесата Катерина Кирянова от  Петрич.
Лалка Бенгюзова е завършила българска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Професионалната си журналистическа биография започва в Благоевград във вестник “Пиринско дело”, където работи като коректор, уредник, редактор и отговорен редактор. Била е редактор на “Нов пирински вестник”, за кратко главен редактор на в. “Неделник” (излизащ в Ню Йорк), 7 години е водеща на неделно и вечерни предавания по Радио „Благоевград”, член е на Съюза на българските журналисти. За особено полезен счита стажа си от двугодишната си работа в Държавен архив – Благоевград, където има възможност да проучва изворите за историята на своя край. Напоследък се занимава с редактиране и предпечат на книги, прави интервюта за вестниците “Вяра”, “Струма”, “Трета възраст”, за сп. “Кураж”. Автор е и на документалната книга “Сбогуване със “свещената тайна”, която съдържа изповеди на осиновени и осиновители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов