Избрани Новини

КЗП отваря 4 приемни в зимните ни курорти

Специалисти ще проверяват сложността на пистите и обезопасени ли са съоръженията за каране на ски

В зимните курорти специалисти ще проверяват сложността на пистите както и обезопасени ли са съоръженията за каране на ски, информира БНТ. Инспекцията има за цел да гарантира сигурността на туристите. В Банско ски зоната започна да работи от вчера, ски ще може да се кара на 4 писти, като до тях ще се стига с кабинковата въжена линия и 6 седалковия лифт, Пускат се и два влека. Пистите са обработени със снегоутъпкващи машини.

Иван Обрейков, мениджър на Ски зона-Банско: "Всичко е обезопасено, оръдията имат предпазни дюшеци, обаче обезопасено какво значи, ако някой кара много бързо, всеки трябва да преценява своите си възможности съобразно нивото, с което разполага, ако кара бързо и излезе от пистата и се удари в дърво, ние не можем всички дървета да ги обезопасиме. Имахме неприятни случаи на излизане от пистата, удар в оръдие и така нататък"

Официалното откриване на зимния сезон е на 17 декември, а специалисти вече са направили проверка на техническото състояние на съоръженията, казаха от ски зоната в Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов