Избрани Новини

Вече подготвят БанскоФилмФест 2017

Развитието на фестивала върви по една възходяща и стабилна линия

Фестивалът за планинарско кино БанскоФилмФест 2016 вече завърши, но екипът не си дава почивка, а вече мисли за следващото издание. За Blagoevgradutre Петър Атанасов, директор на фестивала, заяви: "Нескромно е, но според мен това е най-доброто издание на БФФ. Имаше няколко хиляди посетители и най-различни места от страната и чужбина, за първи път присъстваха и около десетина автори на филми. Развитието на фестивала върви по една възходяща и стабилна линия и това е нещото, което най-много ни радва. 8 алпинисти и алпийци - световно известни личности, бяха гости на фестивала. 120 филми от 30 държави от 5 континента бяха представени, което е рекорд.

Това, с което най-много се гордеем, е детската програма, която осъществяваме вече от 6-7 години и на която обръщаме сериозно внимание, защото тя има огромен възпитателен ефект - това са около 20 филма, изложба с детски рисунки, интересни занимания - посещение на пещера и занимание по ориентиране, друго - за прилепите. Около 300 деца взеха участие в тези мероприятия.

Тази седмица имахме заседание на една част от екипа - поставяхме рамката на следващото издание - кои гости ще поканим, кое ще е новото в него и т. н.

Хубавото на фестивала е, че това, което се случва, има отражение и върху бизнеса в Банско. В периода на фестивала хотелите и заведенията се пълнят", допълни Атанасов.

Нови изненади, интересни личности, много филми и какво ли още не обещават организаторите на "БанскоФилмФест" 2017 - световният форум на планинарската култура. Очакваме следващото издание с интерес и нетърпение!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов