Избрани Новини

МОСВ и ДНП "Пирин“ провериха ремонтирания ски-път "Бъндеришка поляна - Банско“

Не е допуснато увреждане на съществуващата растителност в района на действие, не е допуснато замърсяване на околната среда

Ремонтът на ски-пътя в Банско е извършен с разрешение на Министерство на околната среда и водите и дирекцията на Национален парк "Пирин". Проверката е извършена от експерти на МОСВ на мястото, където стана голямото наводнение в началото на ноември. Повод за инспекцията е сигнал от екологични организации, че ски пътят се възстановявал „незаконно“. 

На 1 декември експерти на Дирекция„Национална служба за защита на природата“ към МОСВ и служители от ДНП „Пирин“ извършиха проверка на ски-път №1 „Бъндеришка поляна - Банско“ в района на м. Пещерите, съобщи БНР.
Проверено е изпълнението на възстановителните дейности по компрометирани участъци от ски-пътя, за отстраняване на нанесени камъни и скална маса, ремонт на повредени тръбопроводи на системата за изкуствен сняг, обслужваща ски-пътя, както и по извозване на разрушените съоръжения от територията на НП „Пирин“.

Възстановителните дейности са необходими за отстраняване на щетите, нанесени от излизането на водите от коритото на река Глазне в местността Пещерите и обявеното бедствено положение в Банско на 9 ноември 2016 г. При проверката констатира, че: възстановителните дейности са приключени,  пътят е видимо заравнен, инсталацията за изкуствен сняг работи, не е допуснато увреждане на съществуващата растителност в района на действие, не е допуснато замърсяване на околната среда, по трасето няма тежка строителна техника.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов