Избрани Новини

Студенти окупират Банско за 8 декември

Първите групи младежи ще пристигнат утре в града под Тодорка

Хиляди студенти от страната и чужбина ще празнуват 8 декември в Банско, предаде Дарик. И тази година хотелиерите, ресторантьорите и търговците ще се радват на голяма посещаемост за студентския празник. Първите групи младежи се очаква да пристигнат утре в града под Тодорка.

По думите на Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес, през последните две години  има ръст в посещаемостта на студентите от Гърция, Турция и Румъния. Много от тях предпочитат да празнуват 8 декември в курортното градче. Бистрин заяви, че се предлагат перфектни услуги и цени за всеки джоб.

Цената на двудневен пакет варива от 60 до 150 лева, в зависимост от категоризацията на хотела, допълнителните забавления и екстри. Средната цена на двудневен пакет в три и четири звездните хотели е от 90 лева нагоре. В по-ниско категоризираните семейни хотели и къщи за гости цената за две нощувки с празнична вечеря варира между 60 и 80 лева. Част от празнуващите са наели квартири в къщи за гости, което струва между 20 и 40 лева на човек за нощ, което е най-евтиният вариант.

Някои от собствениците на банските механи смятат да не искат задължителен куверт и така всеки да консумира каквото и колкото си поиска. Тези собственици, които държат на кувертите, са определили цените в зависимост от менюто, като цената е между 25 и 50 лева на човек.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов