Избрани Новини

Празнични светлини озариха Симитли

Ще се проведе традиционният коледен базар на детските градини в общината

Огромна елха грейна в Симитли и събра десетки жители на общината около нея за посрещането на Дядо Коледа, информира agencia.bg. Стотици  красиви коледни лампички огряха и осветиха лицата на десетките малки и пораснали, за които Коледа е най-красивият празник. Малко преди да пристигне Дядо Коледа от Лапландия, децата се посмяха от сърце на забавното семейство Муминтроли. Куклите от коледния спектакъл „Елхата“ забавляваха събралото се множество, много комични ситуации и коледни недоразумения показаха празничните кукли.  
В най-красиво украсения и пълен с деца град всички тръпнеха в очакване на затъмнения площад да видят как всичко ще огрее. В един миг  се чу звън на коледни звънчета и някъде в тъмнината изгря светлина, а от нея пристигна белобрадият старец. Радостни възклицания и много аплодисменти го съпътстваха до сцената, където бе приготвен специален трон, на който той се настани и получи поздрави от най-послушните деца на света. Детският кмет на Симитли Милена Атанасова с празнично слово и искрени пожелания поздрави всички гости и Дядо Коледа, като пожела здраве, благоденствие, радост и много късмет през Новата година и в коледните дни. Малката Виктория Костева каза прекрасно коледно стихотворение, а поздрав от най-малките жители на Симитли към Дядо Коледа отправи Христина Кръстева, която изпя красива народна песен.  По традиция запалването на коледните светлини в Симитли не минава без младите управленци на община Симитли, тази година те съпроводиха Дядо Коледа точно пред елхата, за да дадат началото на една красива и светла Коледа.
Преди да започне обратното броене и Симитли да огрее, Дядо Коледа прикани всички да нарисуват и украсят картичка и да я поставят в кутията, която бе под елхата.  Нека всички  жители да пуснат своите коледни картички в кутията, пригодена за тях, която от утре ще бъде  пред сградата на Общинска администрация. Изработете картичка, напишете красиво коледно пожелание и я пуснете в нашата пощенска кутия. От 5-ти до 12-ти декември  красивите изделия, изработени от малки и големи, ще се трупат в кутията, а на 12-ти декември (понеделник), когато ще бъде открит традиционният коледен базар на детските градини в община Симитли, те ще бъдат разпродадени за благотворителна кауза.
Радостни и щастливи, изпълнилите площада жители на Симитли, бяха свидетели на невероятна заря, която бе и финалният щрих на празненствата по запалването на коледните светлини.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов