Избрани Новини

Дипломати от съседните страни връчиха призове за туризъм

За поредна година Банско се очертава като най-предпочитана зимна дестинация от туристите от Македония

За поредна година Банско се очертава като най-предпочитана зимна дестинация от туристите от Македония, подчерта Зоран Мираковски, първи секретар в посолството на Република Македония, който връчи престижния приз "Планински туризъм на Балканите 2016" на Апартхотел "Лъки" Банско. Той бе официален гост на годишната церемония Balkan Awards for Tourism Industry 2016, която отличи общини, хотелиери и туристически компании от България, Турция, Македония и Албания.
"Лъки Банско е любим планински хотел на македонските туристи, които го посещават целогодишно. Пожелавам му още много успехи", каза още Мираковски, който връчи приза на един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите.
Броят на туристите от Македония в България бележи ръст през 2016  г. и ще достигне 600 000, подчерта посланикът на Македония в България Мариян Гьорчев по време на  годишната церемония Balkan Awards for Tourism Industry 2016.
"Над половин милион македонци идват ежегодно в българските курорти. В областта на туризма имаме огромни възможности. Всяка година има ръст в обмена на туристи. Ние считаме България не само за съседска, но и за братска страна. България е на второ място като предпочитана дестинация от нашите туристи. На първо е Гърция, но не заради Гърция, а заради Бяло море, по което и българи и македонци имаме носталгия ", каза още посланик Гьорчев.
Посланици, министри, депутати и експерти в туризма връчиха престижните статуетки  миналата вечер в хотел Премиер Бест Уестърн в София.  
С голямата награда - Лидер в туризма на Балканите 2016, от второто издание на престижните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016, бе отличена община Пловдив. Зам.кметът на община Асеновград Димчо Атанасов Темелков, получи заслужената статуетка  в категория Културен туризъм. На сцената се качи и кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, отличен за развитието на морския курорт и като световна дестинация с древни културно-исторически богатства. Призът за Фестивален туризъм 2016 бе връчен на Калин Каменов, кмет на най-големия град в Северозападна България Враца. 
Наградите бяха връчвани още от Милка Нанова от Министерството на туризма, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, председателят на Парламентарната комисия по транспорт Настимир Ананиев, Димитър Петрунов - главен мениджър на Сръбско-българската камара, доц. д-р Йордан Йорданов, зам.председател на "Сдружение Туризъм", обединяващо българските туроператори и агенции, президентът на Софийската търговско-промишлена камара Георги Чернев и други. Партньори на церемонията, организарана от ВИП Комюникейшън, бяха Българо-румънската търговско промишлена палата, Сръбско-Българската търговска камара, Софийската търговско-промишлена камара, Сдружение Туризъм на българските туроператори и агенции, Български съюз по балнеология и СПА.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов