Избрани Новини

С гала концерт завърши Международният фестивал на изкуствата "Утринна звезда” в Банско

Над 1500 изпълнители от България, Македония и Русия взеха участие в тазгодишното издание

Над 1500 изпълнители от България, Македония и Русия взеха участие в тазгодишното издание на международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“. На сцената в Банско пет дни малки и големи таланти от страната и чужбина, представиха своите театрални постановки и пиеси, фолклорно пеене и танци, балет, спортни и латино-американски танци, естрадно, фолклорно и народно пеене и инструментални изпълнения.
Петчленно жури в състав Владимир Бонев, Иван Тодоров, Константина Ханджиева и Ирина Дубровина, с председател Росица Панайотова-Григорова награди десетки таланти с дипломи, купи, медали и плакети за 1, 2, 3 място. Поощрителната награда на журито бе за Каталея Калоянова Лозанова, Банско за участието и с народен танц в категория „Бебе. Соло.“ IІІ-то място, категория над 18 год., соло е за Веска Захариева от Банско за участието й в раздел „Естрадно и популярно пеене“.
В рамките на фестивала градоначалникът Георги Икономов получи от организатора му Кирил Костадинов почетен плакет за приноса му за развитието на културното събитие. От своя страна той поздрави всички участници с думите: „Едно от най-красивите лица на града ни са неговите фестивали. През последните четири дни тече фестивалът на изкуствата "Утринна звезда", който събира на една сцена повече от 1000 участника от всички области на изкуството - от театралното, през вокалното, до танцовото. Това, което го отличава от останалите и го прави особено ценен е, че той е насочен предимно към децата. Поздравявам неговия организатор Кирил Костадинов за усилията, насочени към развитието на талантите и уменията на децата на България. На децата - пожелавам успех и нека да продължават да развиват вкуса си към изкуството и красотата”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов