Избрани Новини

Дупнишкото Блатино "регистрира“ 30 автокъщи

Златна земеделска земя сега е автодепо, пренаселено с коли втора употреба, внос от Запада

Около 30 са вече автокъщите на територията на дупнишкото с.Блатино, обяви кметът Ботьо Ръждев. Това се обяснява с разположението му – то е между стария гл. път Е-79 и новопостроената автомагистрала „Струма“, която минава от „другата страна“ на селото, информира kmeta.bg.

Автотърговци купуват парцели под Блатино – пък и цената на земята е ниска, под 1 лева за км. метър, отбеляза кметът. И оформят площадки за експониране на коли на открито. Други откриват автокъща на своя земя и след това отдават самата автокъща под наем и така печелят. Така златна земеделска земя, раждала от десетилетия суперкултури от царевица, жито, цвекло и др., сега е автодепо, пренаселено с коли втора употреба, внос от Запада.

При построяването на ЛОТ-2 от автомагистралата и тунел-1 на аутобана над селото неколкократно късали водопровода на Блатино. Тежките машини разрушили и пътя до имотите, оплакват се местните. Водопроводът е вързан, но по пътя се минава само с високопроходимо возило, ядосва се Ръждев, който кара трети мандат – с малки прекъсвания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)