Избрани Новини

Коледни празници с читалище "Братство" - Кюстендил

Ще се проведе Вечер на хоровото изкуство

Ежегодно през месец декември читалище „Братство 1869” организира поредица от културни прояви, посветени на коледните и новогодишни празници.
Жителите и гостите на Кюстендил ще имат възможност да посетят няколко концерта в различни сфери на музиката – празничен концерт, посветен на Международния ден на хората с увреждания, Вечер на хоровото изкуство с участието на Туристически хор „Осоговско ехо", Смесен хор „Братство", Вокална формация „Неразделни" и МК „Пей сърце”, празничен концерт „Коледна бъркотия” с участието на КСТ „Пауталия”, Студио „Дебют", ДФГ „Звездица”, ВГ „Трепетлика”, Концерт “Шедьоври на класическата музика” на детската музикална школа, Коледен фолклорен спектакъл „От Игнажден до Коледа” с участието на ФФ „Струмски полъх”, ДФГ „Трепетлика”, ДТС „Пробуда, Фолк-арт формация, Сдружение „Вдъхновени” и др.
Ще бъдат открити и две изложби - „Коледни трепети” на класа по рисуване с преподавател Людмила Христова и Изложба от картини, картички, приказки, стихотворения и сурвачки, участващи в конкурса на тема „Коледа”.
През месец декември ще се проведе и традиционният Коледен благотворителен концерт в Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода”.
За почитателите на литературното изкуство ще се проведе и традиционната Вечер на поезията „Коледни искри” с участието на Дамско поетично ателие.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)