Избрани Новини

Фотоизложба "От Горно Уйно до Глазгоу" откриват в Благоевград

Това е изложба на разказвача в снимки Иво Михайлов

Днес от 18.00 часа в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие фотографската изложба на Иво Михайлов "От Горно Уйно до Глазгоу", предаде БНР. Фотоизложбата дава отговори на въпроса има ли общи неща между малкото кюстендилско село и най-големият град в Шотландия. 

Авторът Иво Михайлов е роден в Кюстендил, работил е като телевизионен оператор в БНТ - Регионален телевизионен център - Благоевград, понястоящем е старши инспектор към Съвета за електронни медии и преподавател във Факултета по изкуствата на ЮЗУ "Неофит Рилски".

С фотоапарат в ръка Иво Михайлов пътешества от Горно Уйно до Глазгоу не само като географски ширини, но и из дебрите на човешката душа, на нейните стремления, разочарования, надежди...Това не е изложба за контрастите и противоположностите, това е изложба за приликите. Когато разгледате изложбата "От Горно Уйно до Глазгоу" може би ще се изненадате, защото на пръв поглед ще откриете колко е различен  светът в двете точки, но при по-задълбочен прочит на историята във всяка фотография, ще откриете, че всъщност дълбоко в себе си хората имат еднакви стремления, независимо в коя географска ширина живеят...Това е една майсторска изложба на един изкусен разказвач за паралела между световете и контрастите вътре в нас, а не извън нас. 

Съорганизатор на изложбата е и Катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство" във Факултета по изкуствата на ЮЗУ.

Изложбата се открива в навечерието на 43-тата годишнина на Радио Благоевград и понеже един от отговорите на въпроса кое е общото между Горно Уйно и Глазгоу е това, че и на двете места слушат Радио Благоевград, изложбата се посвещава на 43-тия рожден ден на медията. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)