Избрани Новини

Запалват коледните светлини в Кресна

За първи път се открива коледен базар на месни натурални продукти

За втора поредна година община Кресна е подготвила поредица от инициативи, с които се надява “да зарази” местните жители и гостите на Кресна с празнично настроение и коледен дух. В декемврийския културен календар има множество събития, спектакли, музика и спортни изяви. Ще бъдат проведени вече традиционните благотворителни базари на стоки и коледна украса, произведени от децата в детска градина “Здраве” и учениците от СУ “Паисий Хилендарски”.
За първи път през тази година се открива коледен базар на месни натурални продукти. Организаторите се надяват по този начин не просто да дадaт шанс на местните производители, а и да рекламират марката “Кресна” на всички гости и преминаващи през китната пиринска община.
От кметската администрация уверяват, че както и миналата година са се погрижили за онези техни съграждани, който изпитват финансови затруднения. За тях, в рамките на инициативата “Да докоснем сърцата на най-възрастните хора в общината”, са подготвени специални изненади по Коледа.
“Никой не трябва да бъде забравен и сам в предстоящите светли празници и ние ще направим всичко необходимо, за да може всеки да се почувства важен и значим за нашата малка общност”, казва кметът Николай Георгиев.
Специално празнично шоу очаква всички, които ще предпочетат да посрещнат Новата година на пл.”Кресненско въстание” пред община Кресна на 31 декември, а днес, точно в 18:00 часа г-н Георгиев ще запали коледните светлини.   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов