Избрани Новини

100 години от рождението на д-р Васил Гаврилов отбелязаха в Сандански

Това е първата инициатива от "Поредица представяния на бележити санданчани“

Тематична вечер, посветена на 100 години от рождението на д-р Васил Гаврилов, се състоя в гр. Сандански. Видни имена в сферата на медицината, общественици, администрация, наследници и приятели се събраха в сградата на бившата градска баня, за да почетат видния санданчанин.

Вечерта бе тематична и мястото не бе случайно. Д-р Васил Гаврилов има основна роля за разкриването и развитието на гр. Сандански като ефективен оздравителен център. Следствие на неговите научни изследвания и усилена работа през годините, Сандански се превръща в курортен център с национално и международно значение.

Доклад за развитието на града като климатолечебен и балеолечебен център представи заместник-кметът на община Сандански Зорица Органджиева. Подробности от живота и делото на видния санданчанин разказа неговият внук Иван Гюров. Спомените на колеги, приятели и наследници на д-р Гаврилов изпълниха залата с усмивки и вълнение, може би и с малко тъга по отминалите времена.

По случай 100 години от рождението на д-р Васил Гаврилов и за принос в развитието на санаториално-курортното дело в община Сандански Зорица Органджиева връчи благодарствени грамота и плакет на сина на видния санданчанин Емил Гаврилов.

Историята на нашия град е осеяна със знаменити личности, посветили живота и делото си за развитието и просперитета на Сандански. С отбелязване 100 години от рождението на д-р Васил Гаврилов, ръководството на общинска администрация поставя началото на една нова традиция – „Поредица от представяния на бележити санданчани“. Приемствеността между поколенията е важна. Нека не забравяме и ценим тези, които са писали и продължават да пишат страници от историята на нашия град.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов