Избрани Новини

Радио Благоевград продуцира нова песен на композитора Димитър Янев

Песента "Мило мое, внуче“ е написана от композитора за неговия внук

Песента „Мило мое, внуче“ е написана от Димитър Янев за неговия внук Калоян, но докато е жив Димитър Янев, не се е осъществил записът на песента. Наследниците на Димитър Янев се обръщат към директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка с молба тази песен да намери своя живот в лицето на млад изпълнител. Така Радио Благоевград продуцира песента „Мило мое, внуче“ в изпълнение на младата павица Кинче Вълчева и оркестър „Роял Бенд“, по обработка на Петьо Кръстев, съобщават от медията. 

Премиерата на песента се състоя на концерта "Стари песни с дъх на младо вино", на който Радио Благоевград представи най-новата си музикална продукция. На събитието директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка връчи на наследниците на Димитър Янев първите дискове с песента. На концерта присъстваше и внукът Калоян, на когото е посветена песента.

Димитър Янев е  един от най-големите майстори на авторски песни на фолклорна основа, част от плеядата творци, чието име завинаги ще остане свързано с Благоевград и с одухотворяването на това пространство – Югозапада, което не е само въздух, вода и красива природа, но и Душа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов