Избрани Новини

Петрич ще има пазар

Отпуснаха 1 300 000 лева за изграждането му

Министерски съвет отпусна 1 300 000 лева за изграждането на пазар в Петрич, пише struma.com. Така на днешното си заседание правителството сбъдна отколешна мечта на петричани и увенча с успех усилията на екипа на кмета Димитър Бръчков пазарът в южния град да стане факт.

Припомняме, че липсата на тържище, заради апортирането му на частно лице, бе голяма болка на хората в града и една от големите битки и основен приоритет на кметския екип. С днешното си решение и отпуснатите средства Министерски съвет даде зелена светлина за построяването му. Така петричани получиха най-големия си коледен подарък от премиера Б. Борисов в оставка и неговото правителство. "Благодаря на премиера и правителството за днешното им решение", каза кметът Бръчков, когото потърсихме за коментар на добрата новина, минути след като научихме.

"В тези условия, когато е спряно всякакво финансиране, днес правителството взе изключително важно за хората на Петрич решение, наистина кабинетът Борисов показа, че и в трудни за държавата и за правителството дни мисли за хората и техните нужди. Наистина им благодаря, това е най-хубавият коледен подарък за жителите на Петрич. Искам да благодаря още и на екипа ми, който изготви проекта, благодаря им за усилията, които положиха, за да се поздравим днес с добрата новина", каза още кметът Бръчков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)