Избрани Новини

Ало измамник ограби жена от Сандански

Нанесена й е щета на стойност около 1300 лева и около 1590 евро.

Регистрирани са опити за телефонни измами на територията на гр.Сандански, поради което ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

Активизирана е схемата, при която телефонните измамници се представят за полицейски служители и приканват хората да им „съдействат“ с предоставяне на парична сума, като ги уверяват, че ще си я получат обратно.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно). Насочваме вниманието, че тел.150, тел.160 и тел.166 не функционират.

Ето и поредният случай на телефонна измама в града:

На 14 декември в Районно управление „Полиция“ – Сандански е получен сигнал от 75-годишна жена от града, че за времето от 09:00 часа до 14:30 часа на същата дата, непознато за нея лице й се представило за полицейски служител и под предлог, че помага за залавяне на телефонни измамници, е поискал да постави плик с пари до варел пред жилището си. На потърпевшата е нанесена щета на стойност около 1300 лева и около 1590 евро. За случая е уведомена РП-Сандански. Работата продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов