Избрани Новини

Мъж, счупил челюстта на студент, жали условна присъда

Крими

15-12-2016, 15:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Момчето го попитало за резултата от мача

4-годишна условна присъда обжалва в Окръжен съд Велико Търново 27-годишен, причинил средна телесна повреда на студент. Биячът е осъден на първа инстанция да плати на потърпевшия Марио С. 10 000 лв. обезщетение.

Славомир М. и пострадалият били в обща компания и празнували студентския празник през 2015 г. в механа в старата столица. Компанията през цялата вечер се веселила, като осъденият бил доведен от друг и бил непознат за жертвата. Около 22 часа Марио С. забелязал, че никой не контактува със Славомир М., а последният гледал футболен двубой по телевизора, и го попитал „Какво става с мача, какъв е резултата?“. Осъденият  отговорил : „Сега има реклами, след това ще видим“.

Малко след полунощ Марио решил да излезе пред заведението, за да подиша чист въздух. Когато отворил входната врата и излязъл навън, се озовал срещу обвиняемия. Изненадващо и без да каже нещо, той му нанесъл няколко удара с юмрук по лицето му, от които паднал и се ударил в ръб на бордюра на градинката пред входа.

Пред заведението бил и друг мъж от компанията, който извикал „Защо го удряш, какво ти е направил?“, а Славомир М. отговорил : „Показвам на момчето какъв е резултата“. Разбрали за инцидента, навън излезли и други от компанията, които помогнали на Марио да се измие и да отиде до Спешното отделение. След преглед при зъболекар по-късно станало ясно, че момчето е със счупена челюст.

Пострадалият е предявил иск от 20 000 лв. за преживените нематериални щети но Районният съд в Старата столица е уважил половината от исканата сума – 10 000 лв. Пред въззивната инстанция присъдата се обжалва и от двете страни по делото, което е насрочено за 22 декември.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов