Избрани Новини

Гранична полиция разби престъпна група за нелегална обработка и продажба на тютюн

Крими

15-12-2016, 16:47

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пресечен опит за контрабанда на злато и сребро

Работата по документиране на престъпната дейност на организираната престъпна група продължава

Служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ под ръководството на прокурор от Специализираната прокуратура проведоха полицейска операция на територията на Бургаска област. Целта на акцията е била да се предотврати дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с нарязване, съхранение и продажба на нарязан тютюн без платен акциз. Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция".
В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания на девет адреса и превозни средства. В село Брястовец и в бургаския квартал Лозово граничните полицаи са открили и иззели две самоделни машини за рязане на тютюн. Намерени са бали и голямо количество нарязан тютюн. Стените в помещението в Брястовец са шумоизолирани с вата, за да не се чува работата на машината. Иззети са също мобилни телефони, електронни везни, документи, свързани с продажбата на тютюн, компютърни конфигурации и товарен автомобил.

По образуваното досъдебно производство в Главна дирекция “Гранична полиция” са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, назначени са експертизи. В процесуално качество на обвиняеми за извършени престъпления по чл. 321 и чл. 234 от НК са привлечени шестима мъже от Бургас.
Работата по документиране на престъпната дейност на организираната престъпна група продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов