Избрани Новини

Топла храна за социално затруднени хора

Инициативата е на енорийския център за подпомагане към храм "Св. Николай” в квартал "Грамада” - Благоевград

Енорийският център за подпомагане към храм „Св. Николай”, кв. „Грамада” в Благоевград започна раздаването на топла храна на нуждаещи се хора. Инициативата е на църковното настоятелство на храма и с благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Всяка неделя от 11.00 ч. ще се предлага топла храна на социално затруднени хора.

На 11 декември, Неделя на св. Праотци, архим. Епифаний, протосингел на Неврокопска епархия заедно с енорийския свещеник Светослав Кючуков отслужиха водосвет и благословиха първата гозба, приготвена от дългогодишния готвач Йордан Мечов. Менюто е съобразено с Рождественския пост. Инициативата е насочена към хора, които нямат възможност да си приготвят топла храна, самотни родители, болни, парично затруднени хора, многодетни семейства и всеки, който среща затруднение за прехраната си.

За реализацията на благословеното начинание допринесоха партньорите от Сдружение „Ние жените”, Общински съвет по наркотични вещества”, вестник „Топ преса”, Сдружение „Св. Петка” и миряни, които положиха доброволен труд и отделиха от свободното си време, за да нахранят и зарадват дошлите хора.

Църковното настоятелство се обръща към всички, които желаят да подкрепят това начинание. Всеки, който иска да се включи, може да помогне с дарения на хранителни продукти в срок на годност и с доброволчески труд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов