Избрани Новини

150 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ

На тържествената церемония бяха отличени и 11-те отличници на випуск 2016

150 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“q получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония днес бяха отличени и 11-те отличници на випуск 2016. Деканът на факултета проф. д.изк.н. Йордан Гошев откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи специалностите „Култура и медии“, „Културология“, „Българска народна хореография“, „Изпълнителско изкуство /поп и джаз пеене/“, „Педагогика на обучението по музика“, „Актьорско майсторство“, „Промишлени изкуства – мода“, „Педагогика по обучението на изобразителното изкуство“, „Филмов и телевизионен монтаж“, „Филмово и телевизионно операторство“, „Изобразително изкуство“.

„Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност и да приложите в практиката всичко онова, което сте придобили по време на вашето следване в един от най-престижните университети в България – Югозападния университет „Неофит Рилски“. Точно сега идва времето, когато трябва да имате куража да следвате сърцето и интуицията си, трябва силно да вярвате в себе си, в таланта си“, каза проф. д.изк.н. Йордан Гошев. Той пожела на студентите здраве и радост, и изрази увереност, че завършилите Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще успеят в реализацията си.   

Приветствие към дипломантите от името на ректора – доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.ректорът проф. д-р Антони Стоилов.

„Вървете напред, отстоявайте себе си, преследвайте мечтите си и си спомняйте винаги за мястото, откъдето сте тръгнали. Вие завършвате един уникален факултет, в който преподават изключителни специалисти“, с тези думи се обърна към абсолвентите проф. д-р Антони Стоилов.

Дипломите на абсолвентите от випуск 2016 връчиха деканът на Факултета по изкуствата –проф. д.изк.н. Йордан Гошев и неговите заместници проф. д.н.к. Васил Марков и проф. д-р Емил Куков.

По време на тържествената церемония дипломата си за образователна и научна степен „доктор“ получи ас. д-р Крум Иванов, преподавател по Филмово и телевизионно операторство в катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“.

Първенец на випуска с успех 6.00 е Георги Трайков, завъртващ специалност „Актьорско майсторство“. Сред отличниците, които получиха плакет, са и Атанас Жайгаров, Катерина Велчева, Михаела Заимова, Николай Василев и Слава Георгиева.

Специален музикален поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студенти от катедра „Хореография“ и специалност „Музика“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)