Избрани Новини

"Пирин" приключи годината със загуба

Двата отбора изиграха хубава и резултатна среща

ОФК "Пирин" загуби последният си мач за годината, като отстъпи на "Ботев" Пловдив с 2:3. Двата отбора изиграха хубава и резултатна среща.
В 11-ата минута Румен Сандев върна неразчетено към Красимир Костов, който в последния момент успя да изпревари нападателя на "канарчетата" Жоао Паоло и изчисти коженото кълбо. Домакините продължиха да атакуват по-опасно и в 19-ата минута Жоао Паоло бе съборен в наказателното поле от Румен Сандов. Съдията Георги Давидов отсъди дузпа. Гостите не бяха съгласни и протестираха, но реферът бе категоричен с решението си за най-тежкото наказание. Зад топката застана Тодор Неделев, който хладнокръвно реализира за 1:0. Четири минути по-късно "орлетата" изравниха. Меледже Омнебес сбърка и от това се възползва Станислав Костов, който се разписа за 1:1.
"Канарчетата" успяха бързо да излязат от неприятната ситуация и в 28-ата минута Жоао Паоло подаде на Омар Косоко, който с удар отблизо се разписа за 2:1. След попадението домакините овладяха инициативата, но не съумяха да създадат опасни положения пред вратата на противника. В 45-ата минута Серкан Юсеин стреля, но Красимир Костов хвана топката. При ответната атака на "орлетата" се стигна до спорна ситуация, отново в ущърб на Пирин. Тони Тасев центрира, топката бе избита от защитник на "Ботев" Радослав Терзиев. Гостите претендираха, че футболистът на "канарчетата" е играл с ръка в наказателното поле на своя тим при овладяването на коженото кълбо преди да го изрита напред. Реферът Георги Давидов обаче остана безмълвен.
Второто полувреме започна с атаки към двете страни. В 49-ата минута Тодор Неделя отправи удар към вратата на гостите, но Красимир Костов успя да избие коженото кълбо. Четири минути по-късно гостите проведоха добра контраатака, топката попадна в Димитър Благов, който с глава я прати над вратата. "Канарчетата" отвърнаха с опасна контра в 56-ата минута, при която Тодор Неделев изведе на удобна позиция Жоао Паоло, който обаче стреля неточно. Бразилецът се реваншира две минути по-късно. Крум Стоянов проби отляво и центрира към Жоао Паоло който овладя топката и с точен удар я прати във вратата на Красимир Костов за 3:1. Това беше неговия 12-ти гол в първенството. В 72-та минута бранителят на "жълто-черните" Цветомир Панов преодоля двама защитници на "Пирин", излезе сам срещу Красимир Костов, но стражът на гостите изби топката. Две минути по-късно Даниел Младенов стреля от задна ножица, но Серкан Юсеин изчисти топката. В 89-ата минута Жоао Паоло пропусна да вкара четвъртия гол за домакините. В първата минута от даденото от рефера триминутно продължение на редовното време Станислав Костов отбеляза втория си гол в мача и фиксира крайното 3:2 за "Ботев".
След поражението Пирин ще зимува на 11-то място с актив от 19 точки в изиграни 19 мача.
"Пирин": Красимир Костов, Костадин Ничев, Стилян Николов, Румен Сандев, Кристиян Костърна, Юлиян Попев /75- Антон Костадинов/, Орлин Старокин, Даниел Младенов, Тодор Траянов/Димитър Благов/, Станислав Костов, Тони Тасев /54-Кирил Грозданов/.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов