Избрани Новини

БАБХ проверява ресторантите в Банско

Следят се произходът, правилното съхранение и етикиране на храните и суровините, както и сроковете на годност

Да се пристъпи към действие, решиха повече от 180 земеделски производители, които присъстваха на срещата на блокадите в Лариса. След около два часа заседаване, фермерите решиха да организират национални блокади на 23 януари. Една седмица по-рано, ще излязат по площадите в селата. „Ескалацията е блокади“, каза председателя на земеделската асоциация в Кардица, Вангелис Бхуто, отбелязвайки, че „ние имаме същите изисквания като миналата година, както и някои допълнителни. Най-голямата печалба е че действията на националния комитет на блокадите са стабилизирани и фиксирани“. В отговор на призива за диалог, от ресорния министър, г-н Бхуто отговори, че „диалог за това какво ние ще загубим не водим. Ние фермерите ще решим кога и как ще има постигане на споразумение. „

Копирано от в. Български новини

Проверките в ресторантите и хотелите в Банско вървят с пълна сила, предаде bg.air.bg. Вчера официално беше открит зимният сезон, но нспекторите обхождат обектите от няколко дни. Служителите от Българската агенция за безопасност на храните проверяват както документите на изпозваните хранителни суровини, така и на персонала, работещ в кухнята. Следи се произходът, правилното съхранение и етикиране на суровините и продуктите, както и срокът на годност.

При последната акция не бяха установени сериозни нарушения. Проверките ще продължат до края на зимния сезон.

Служителите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проверяват, както документите на използваните хранителни суровини, така и на персонала, работещ в кухнята.

Следи се произходът, правилното съхранение и етикиране на храните и суровините и сроковете на годност.

При последната акция не бяха установени сериозни нарушения. А проверките ще продължат до края на туристическия сезон.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/bulgaria/2016-12-18/babh-proveryava-restorantite-v-bansko



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)