Избрани Новини

Представят командированите гръцки и румънски полицаи в Банско

Представянето е на 19 декември от 11:30 часа в заседателната зала на общината

На 19 декември 2016 г. / понеделник/ от 11:30 часа в Заседателната зала на община Банско ще се проведе пресконференция във връзка с командироването на полицаи от Румъния и Гърция в Банско, съобщи БНР. На срещата ще присъстват полицейски кестор Думитру Жиану – първият заместник на генералния инспектор на румънската полиция, полк. Атанасиос Мацарокос, директор на полицията на Серес и Стефанос Теодоракудис, офицер за връзка с гръцката полиция в България.
Целта на станалата вече традиционна среща между министерствата на вътрешните работи на България, Румъния и Гърция е да се обсъдят съвместните действия за гарантиране спокойствието и сигурността на жителите и гостите на Банско по време на активния туристически сезон.

Следвайки утвърдената практика от последните години, в Банско и този зимен сезон ще работят съвместните гръцки, и румънски патрули заедно с българските им колеги, предоставяйки  информация на собствен език, което пък  спомага да се засили усещането за по-добра защита и повече сигурност в туристите.

Предимствата от работата на съвместните патрули беше отново подчертана на среща с органите на реда, туристическият бизнес и фирмата-концесионер на ски зона Банско. Като популярна туристическа дестинация, в която туристи от съседните на България страни  гостуват често, подобна инициатива работи изключително добре и е в помощ на опазването на обществения ред и сигурността, обезпечаването на пътния трафик и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)