Избрани Новини

Ансамбъл "Пирин“ с два поредни коледни концерта в Благоевград

Първият музикален спектакъл ще бъде от 18 часа, а вторият същата вечер от 20 часа

Емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин” ще изнесе два концерта на 19 декември в Благоевград. Те са част от празничната програма, подготвена от Общината за жителите и гостите на града. Първият музикален спектакъл ще бъде от 18:00 часа на 19 декември в „Зала Яворов“, а вторият същата вечер от 20:00 часа.  Билети за събитието, на стойност 5 лева, се предлагат на касата на зала „Яворов“.

Ансамбъл „Пирин“ не престава да радва българската и чуждестранна публика десетилетия наред. През 2014 година Ансамбълът отбеляза 60 години от своето създаване с грандиозен концерт. Ансамбъл „Пирин” прави първите си стъпки през 1954 година, с цел издирване и творческо пресъздаване на българския фолклор, за претворяване на сцената красотата на автентични фолклорни образци, както и създаване на произведения на фолклорна основа с участието на съвременни творци – композитори, музиканти, хореографи, художници, поети.    

В своята творческа биография и репертоар Ансамбъл ”Пирин” има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. Множество записи на ансамбъла се пазят в златните фондове на БНР, БНТ, ”Балкантон”, Радио Благоевград и други телевизионни и радио станции в страната. 

От основаването на Ансамбъл ”Пирин”, творците му са изнесли  хиляди концерти пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас  и различни  страни по всички континенти на света. Благоевградските музиканти, солисти и танцьори са гастролирали на десетки световноизвестни сцени и са изправяли на крака публиката в най-големите градове.         

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)