Избрани Новини

Фолклорен коледен концерт тази вечер в благоевградския музей

Участват ДТС "Вихрен“, ДФГ "Джумайчета“, ВА "Езерец“ и Смесена фолклорна група

Коледната програма на Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1866“ – Благоевград започна още в началото на месеца. Тази седмица продължават с нови, интересни инициативи. Днес, 19 декември,  от 18.00 часа в Регионалния исторически музей ще се състои фолклорен коледен концерт с участието на ДТС „Вихрен“, ДФГ „Джумайчета“, ВА „Езерец“ и Смесена фолклорна група.

На 20 декември от 16.00 часа в Централната библиотека на читалището ще се проведе "Коледа в библиотеката" с участието на Работилницата за плетиво при НЧ „Г.Измирлиев-1939“- село Покровник. Отново на 20 декември, но от 18.00 часа, в малката оркестрова зала „Георги Щерев“ ще се проведе коледна продукция на класа по мандолина с преподавател Димитрина Китанова и класа  по китара с преподавател Димитър Соколов.

На 21 декември (сряда) от 18.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде премиерата на книгата „Горноджумайски рецепти“ на певицата Христина Маркова.

На 22 декември от 18.00 часа в аудиторията на Американския университет в България благоевградчани ще могат да присъстват на Коледния концерт на Градския детски хор. Празничната програма на читалището ще завърши на 23 декември с фолклорен концерт на ДФГ „Джумайчета“ в хорова зала „Проф. Христо Арищиров“. Началото на концерта е от 18.00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов