Избрани Новини

По-малко преки чуждестранни инвестиции в Кюстендилско

За миналата година възлизат на 42 млн. евро, което е с 3,4 процента по-малко

Преките чуждестранни инвестиции в предприятията от нефинансовия сектор в област Кюстендил за миналата година възлизат на 42 млн. евро, което е с 3,4 процента по-малко в сравнение с предходната година, информира БТА. Делът им в общия размер на направените чуждестранни инвестиции в страната е 0,2 на сто. По размер на чуждестранните инвестиции област Кюстендил заема двадесет и шесто място в страната, следвана от областите Силистра и Монтана.

Най-голяма е стойността на направените чуждестранни инвестиции в промишлените предприятия в областта - 23,9 млн. евро, като повече от половината от тях са в раздел "Производство на текстил и облекло; обработка на кожи; производство на обувки и други изделия от обработени кожи без косъм".

В сектор "Операции с недвижими имоти" са инвестирани 11,8 млн. евро. В сектора на услугите /търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети; транспорт, складиране и пощи; хотелиерство и ресторантьорство/ са инвестирани 5 млн. евро.

Най-много преки чуждестранни инвестиции са направени в предприятията на територията на община Кюстендил. Намаление на направените чуждестранни инвестиции е отчетено в община Сапарева баня.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов