Избрани Новини

Деца от 14 училища се включиха в националната програма “Детско полицейско управление”

По време на теоретичните и практически занимания децата получиха допълнителни знания и умения за самосъхранение

От отдел “Охранителна полиция” в Областната дирекция на МВР в Пловдив отчитат изключителен интерес от страна на участниците в обучителния процес Четиринадесет детски полицейски управления заработиха през тази учебна година в Пловдив и региона.

В националната програма се включиха общо 322 ученици от началните и прогимназиалните класове, които се запознаха отблизо с полицейската професия, дейността и задълженията на служителите на реда и ползваното от тях оборудване.

По време на теоретичните и практически занимания децата получиха допълнителни знания и умения за самосъхранение, справяне с различни предизвикателства, работа в екип, проява на уважение и толерантност, зачитане на правата и отговорностите пред обществото.

Според ангажираните в превантивната дейност служители от отдел “Охранителна полиция” в ОДМВР – Пловдив обучителният процес е преминал при изключителен интерес от страна на децата, като най-голямо впечатление са направили уроците по пътна безопасност, бойно-приложните техники за лична защита и демонстрацията на служебните полицейски кучета.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов