Избрани Новини

Служители на НАП и МВР стартират съвместните си проверки в Банско

Започват от 1 януари със "Зимна кампания 2017г.“

След стартирането на зимния сезон в Банско, в Посетителския информационен център, представители на НАП и МВР проведоха информационна среща с местния бизнес в курортния град.
Участниците от страна на Националната агенция за приходите бяха Илиана Христова, териториален директор на Дирекция – София, Антон Тончев, директор на Дирекция „Контрол“ в ТД – София,  Славчо Шалев, началник на отдел „Оперативни проверки“ в Дирекция „Контрол“ ТД – София и  Пламен Димитров, зам.директор на Дирекция „Контрол“ в централно управление на НАП. От страна на МВР присъстваха старши комисар Николай Хаджиев, директор на Областна дирекция на МВР-Благоевград и главен инспектор Иван Попов, началник на РУ – Банско. Зам.кметът на община Банско с ресор "Туризъм" Александър Мацурев също бе на срещата.
От началото на 2017 година стартира „Зимна кампания 2017г.“ Тя ще бъде на територията на община Банско, община Разлог, курортите Боровец, Пампорово, Велинград, Чепеларе. Обект на проверки ще бъдат всички търговски обекти без изключение. Основната цел на тази кампания е да се осъществи контрол върху спазване на данъчното и осигурителното законодателство от страна на всички бизнес оператори. „От няколко години насам провеждаме политика по отношение стимулиране на доброволното спазване на задълженията от всеки един от бизнес операторите. Това е наша визия и ние непрекъснато работим за нейното реализиране, поради което непрекъснато правим такива срещи с бизнеса, за да може да чуем и обратната връзкa“, допълни заместник-директорът на столичната НАП.
До края на сезона ще се извършват съвместни контролни действия със служителите на МВР, както и с всички институции, които са отговорни по отношение на трудовото законодателство. Проверките ще се извършват, както в светлата част на денонощието, така и в късните часове. Представителите и от двете институции апелираха за пълно съдействие от страна на проверяваните обекти при осъществяване на проверка от служителите на НАП и МВР.
По време на информационната кампания Христова допълни, че провежданата от НАП кампания цели защита интересите на задължените лица, които спазват данъчното и осигурителното законодателство. „Не е принципно и справедливо едната част от бизнеса да се съобразява с правилата, да плаща данъци и осигуровки, а останалата част – да живеят на гърба на тези, които са добросъвестни. Политиката на НАП е насочена към доброволното изпълнение на приходите от страна на задължените лица. Принципът на равнопоставеност и уважение ще е водещ при осъществяване на проверките” подчерта тя.
Служителите на данъчната агенция ще следят основно за изрядното използване на фискалните устройства, отчитане на обороти и наличието на дистанционна свързаност на устройствата към системата на НАП.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов