Избрани Новини

ДНП "Рила“ работи през 2016 г. в сътрудничество с образователните институции

Проведе три от осемте тематични модула от стартиралата.мащабна образователна екологична програма

Дирекцията на Национален парк „Рила“ проведе три от осемте тематични модула от стартиралата в началото на учебната 2016-2017 г. мащабна образователна екологична програма в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград. Особено интересна за стоте ученика от ІІІ, ІV и V клас и техните преподаватели в учебното заведение бе темата „Кой живее в горите на Национален парк „Рила“. С презентации и беседи трима експерти от парковата дирекция показваха, обясняваха и отговаряха на всички въпроси по темата за горските обитатели в защитената територия. Предходните два модула бяха посветени на биологичното разнообразие на и водните ресурси на Национален парк „Рила“.

Еко програмата се осъществява в осем тематични модула в рамките на 16 учебни дни с по два открити урока и ще продължи до края на май 2017 г. Темите, които експертите от Националния парк предстои да представят са свързани с вековните гори и видовото разнообразие в тях, бозайниците и птиците в парка, както и знания за живота и интересни факти на емблематични видове като глухаря и кафявата мечка. Образователната екологична програма включва тематични беседи, презентации и филми, интерактивни екоигри, представяне на примери от практиката и интересни факти за животните, растенията и гъбите с цел повишаване на екологичното възпитание и култура. ДНП „Рила” си партнира със СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, за да популяризира съвременните образователни и възпитателни тенденции, свързани с опазването на околната среда и природозащитата.

По повод предстоящите зимни празници, в Централния офис на ДНП „Рила“ в Благоевград дойдоха коледари от Центъра за личностно и творческо развитие на децата (ЦЛТР) на Благоевград и Детска градина № 4 „Роса“ Благоевград. Директорът на Национален парк „Рила“ Красимир Андонов посрещна четвъртокласниците, които се обучават в ЦЛТР и дечицата от четвърта и втора група от ДГ „Роса“, приветства ги с добре дошли и след представянето на възстановки на народните обичаи „Полазване по Игнажден“ и „Коледуване“ и им раздаде подаръци. На всички присъстващи на празника партньори и съмишленици той пожела много здраве, късмет и успехи във всяко начинание през Новата 2017 година!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов