Избрани Новини

След скандал и бой футболен отбор "Мадара” се оттегля от участие в петричкия турнир

Кметът Димитър Бръчков: Заради инцидента от снощи отстранявам от участие в Станчинарските игри групите на ромските квартали

На футболна среща от турнира за Купата на Община Петрич между отборите „Рива 21” и ромският „Мадара” след препирня на терена между двама играчи се стига до опит за физическа саморазправа , провокирана от нахлуването на агитките и резервните играчи. 

Днес след разговор при кмета Димитър Бръчков ромският футболен отбор „Мадара” се оттегля от участие в турнира. Кметът насочи внимание освен към опитите за физическа саморазправа между играчи и агитки, и към вандалското посегателство върху общинска собственост, защото, напускайки спортната зала в посока ромските квартали, агитката на „Мадара” продължава да хвърля подръчни предмети по сградата на залата, в резултат на което са нанесени щети върху материалната база. „Заради това посегателство забранявам участието на трите групи от ромските квартали в станчинарските игри на първи януари. Категорично няма да правя компромис с провокации, водещи до физическа саморазправа и щети върху общинско имущество, както се случи снощи. По същия начин бих постъпил спрямо всяка една група, от който и да било квартал на Петрич при подобна ситуация. Освен това, определените средства от бюджета, които традиционно отиват за подпомагане подготовката на станчинарските групи /по 1 400 лв./,  след случая от снощи няма да бъдат дадени на групите от ромските квартали. Парите ще отидат за възстановяване на щетите в зала „Арена” Петрич”, обобщи кметът на общината Димитър Бръчков.

Припомняме, че масов бой между роми и българи се развихри вчера по време на мач от коледния футболен турнир за купата на община Петрич. Всичко тръгна от възникнал спор за топка между двама футболисти, след което последвали хвърляния на бутилки с минерална вода и сбивания. При резултат 3:0 за “Рива-21” срещу ромския отбор “Мадара”, възникнали пререкания между футболисти на двата отбора, след което се сбили помежду си. Счупена е едната от входните врати, има и пострадал служител на общинската охрана, който е ранен в главата. По допълнителна информация, трима от играчите на “Мадара” са носели ножове в себе си.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)