Избрани Новини

Коледният дух отново изпълни сърцата на беличани

Проведе се традиционният конкурс за най-добре коледно украсена къща

С вълнуващи емоции и радостни вълнения от културната програма, представена от самодейците при читалище "Георги Тодоров-1885" - Белица и от специалното присъствие на мечоците от "Парка за мечки" Боби и Гошо, всички присъстващи на Коледното тържество, преживяха вълшебното блаженство на Реждество Христово.
Тържеството започна с официално връчване на удостоверение за временно жителство на Дядо Коледа от кметът на Община Белица Радослав Ревански.
Удостоверението, издадено му за една Коледна нощ е до окончателно опразване на огромния чувал с подаръци на Добрия Дядо и за благословия на всички жители и гости на общината.
В поздравителното си слово кметът на общината Радослав Ревански изрази своите най-искрени благопожелания към жителите и гостите на града със светлия християнски празник . На всички хора пожела здраве, лично щастие и сполука. Пожела 2017 година да бъде мирна и благодатна, да донесе във всеки дом надежда, радост и любов.
В традиционния конкурс за „Най-добре Коледно украсена къща”, съпроводен от парични награди и грамоти , журито представлявано от заместник кметовете на общината Сабит Гагъм , Иглика Аврамова и Красимира Мавродиева определи:
Първо място за богато украсеният дом на инж. Иван Богданов и д-р Лилряна Самарджиева, които дариха средствата за подпомагане здравословното състояние на Авизе Крълева. Второто място зае домът на Павел и Гергана Тричкови. Журито определи и две трети места за сем. Васил и Мая Попови и Георги и Христина Зотеви и три четвърти места за Велчо и Ваня Галеви ,Васил и Росица Галеви и къщата на Дарчо и Величка Златанови.
В конкурса „Моето вино е най-добро”, жури в състав : Председател Никола Лазаров - представител на Вин Пром „Черноморско злато” - Поморие и членове : Крум Попов – Старши експерт „Хуманитарни дейности „ в Община Белица, Борис Гогушев от Благоевград – ценител на хубавото вино и Яхия Джембазки – бивш търговски представител на винопроизводителите Вила „Любимец”, оцениха производителите на бяло и червено вино. Те наредиха на първо място в конкурса за бяло вино Иван Мадолев, на второ място Александър Попов и на трето Георги Мадолев.
В конкурса за червено вино, отредиха първото място на Георги Мадолев, второто място зае Павел Тричков и третото място получи Иван Андреев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов