Избрани Новини

В Сатовча събраха над 40 000 лв. за деца в нужда

Сатовча удостои всички по-големи дарители с грамота и отличи 10 от тях с плакет "Дарител в благотворителна кампания за деца сираци – 2016”

Големи сърца и съпричастност къч чуждите болка и нужда показаха за седми пореден път стотици жители на община Сатовча, пише kmeta.bg. 40 481 лева бяха събрани по време на благотворителната кампания в подкрепа на децата сираци и деца с увреждания до 16-годишна възраст. За втора поредна година сумата надхвърля 40 000 лв., миналата те бяха 42 300 лв. По традиция в навечерието на новата година чрез своите родители или настойници тези деца получават паричните дарения, които се разпределят спрямо събраната сума. Децата сираци, които са абитуриенти през 2017 г., са четири. Те ще получат по 700 лева, а всички останали 83 деца сираци от детски градини и училища и децата с трайно увреждане ще получат по 450 лева от финансовите средства.

В знак на признателност община Сатовча удостои всички по-големи дарители с грамота и отличи 10 от тях с плакет „Дарител в благотворителна кампания за деца сираци – 2016 година”.

Като организатор на благородната кампания ръководството на кметството благодари на всички благодетели и доброжелатели, без които този пореден невероятен успех не би могъл да се постигне.

„Благодаря за съпричастността и щедростта на всички, така се осигури на 87 семейства радост и финансова подкрепа. Помагаме им да повярват, че доброто съществува, че го има в нас, и че всички ние сме част от него. Нека всички ние продължим да вярваме в доброто. Нека всички ние продължим да правим добро – да даряваме усмивка и да бъдем заедно в трудни моменти, за да ги преодоляваме по-лесно. Нека бъдем човеци”, заяви кметът на община Сатовча – Арбен Мименов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов