Избрани Новини

Женско дружество в Кюстендил дари хиляда лева за Хитрино

Раздадоха 80 пакета с храна за бедни кюстендилци от Лили Шмидт

Хиляда лева преведе по сметката на БЧК за пострадалите хора в Хитрино женското дружество „Майчина любов", със съдействието на покойната Лили Шмидт - почетен председател, почетен гражданин на Кюстендил и председател на германската фондация „Помощ за България", съобщи Дарик. Дарението за Хитрино бе направено с предоставени приживе от нея средства на разпореждане от Йорданка Тасева - дългогодишен член на ръководството на женското дружество. С още хиляда лева, за Коледа беше направен курбан за здраве и бяха раздадени пакети с хранителни продукти за 80 инвалиди. Съдействие за това оказа ръководството на сдружение „Кураж". То осигури възможността за приготвянето на курбана, който бе раздаден в Клуба на пенсионера „Христо Ботев". Топла храна и пакети получиха членове на Съюза на инвалидите, Съюза на слепите и на сдружение „Кураж", чийто председател Димитър Андонов поздрави всички с пожелания за една по-добра 2017 година.

Йорданка Тасева призова кюстендилци да съхраняват в сърцата си спомена за благодетелката Лили Шмидт, която до последния си ден живееше с мисълта и грижата за самотните и бедни хора, и с милосърдие и щедрост да продължат нейното дело. С доброволното участие на жените, членуващи в дружеството и с подкрепата на Община Кюстендил, бе създадена и поддържана десет години трапезарията за социално слаби кюстендилци, в която целогодишно получаваха топла храна 50 нуждаещи се, средствата за която осигуряваше Лили Шмидт.

Женското дружество „Майчина любов" внесе предложение в Общинския съвет за поставяне в района на социалната трапезария на мемориален знак в памет на Лили Шмидт и направи вече първите необходими стъпки по реализиране на идеята си. Предстои и обявяването на национален конкурс „Сърцето на Лили" за дарителски инициативи и тяхното достойно медийно отразяване, съобщи д-р Силва Попова, председател на женското дружество „Майчина любов".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов