Избрани Новини

Съдът потвърди глоба от 500 лева на фирма за скрит оборот

Фирмата е в разложкото село Баня

Окръжен съд-Благоевград потвърди глоба от 500 лева на фирма в разложкото село Баня, предаде Дарик.

Управителят на дружеството обжалва Наказателното постановление на данъчните, с което на жалбоподателя е наложено административно наказание. То е заради направена проверка на 11.01.2016 г. в 14.30 часа на търговски обект. Установено е, че съгласно дневен финансов отчет от фискалното устройство, което притежава функциите "служебно изведени суми" и "служебно въведени суми", разчетената касова наличност от осъществени продажби от монтираното в обекта фискално устройство е в размер на 1`200.70 лв.

 

Фактическата касова наличност обаче била в размер на 168.00 лв. Така е установена промяна в касовата наличност в размер на 1`032.70 лв., която представлява извеждане на пари от касата, извън случаите на продажби, което не е отразено на фискалното устройство чрез функцията "служебно изведени суми".

Веднага на място е съставен протокол, а на 21 януари е издадено Наказателно постановление. Актът с имуществена санкция от 500 лв. бил предявен и връчен на 22 юли на управителя, който го подписал без възражения. Седмица по-късно е обжалвано от него. За конкретното нарушение е предвидено налагане на имуществена санкция от 500.00 до 2000.00 лева.

Според съда обжалваното Наказателно постановление е законосъобразно и правилно и затова е потвърдено. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен пред Административен съд-Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов